• Посилання скопійовано

Увага! З 28 серпня ДФС офіційно перетворилася у ДПС

28 серпня набрало чинності розпорядження КМУ №682-р. Відповідно з цього дня підписання квитанцій, інформаційних розсилок ДПС та зашифрування повідомлень на ДПС (звітність тощо) здійснюється новими ЕЦП

Увага! З 28 серпня ДФС офіційно перетворилася у ДПС
Сьогодні на сайті "Урядового порталу" було оприлюднено розпорядження КМУ від 21.08.2019 р. № 682-р. 
А за ст. 52 Закону № 794 розпорядження КМУ набирають чинності з моменту їх прийняття, якщо цими розпорядженнями не встановлено пізніший термін набрання ними чинності.
Тож від сьогодні, з 28 серпня, всі функції ДФС передано ДПС. Відповідно з цієї дати змінилися всі ЕЦП податківців. Про це йдеться в повідомленні, яке розміщено на офіційному сайті податкового органу. Новий сайт ДПС має адресу http://www.tax.gov.ua/. Він вже працює. 
А саме:

З метою забезпечення якісного сервісного обслуговування платників та комфортних умов щодо обміну електронними документами з контролюючими органами Державна податкова служба України повідомляє, що з 28.08.2019 р.:

1. підписання повідомлень ДПС (квитанцій, інформаційних розсилок, тощо) здійснюється окремим кваліфікованим сертифікатом, призначеним для накладання кваліфікованого електронного підпису:

2. зашифрування повідомлень на ДПС (звітність, тощо) здійснюється окремим кваліфікованим сертифікатом, призначеним для шифрування:

3. також відбудеться заміна кваліфікованих технологічних сертифікатів API «Електронного кабінету»:

 

UPD

Для користувачів М.Е.DOC!  Для того, щоб користуватися оновленим сертифікатом необхідно обов’язково оновити програму (оновлення 11.01.018). Про це ми зазначали тут>>

Звертаємо увагу! Про перереєстрацію договорів щодо ЕЦП податківці інформацію не наводили. Якщо вона з'явиться, про це ми обов'язково повідомимо. 

***

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»