• Посилання скопійовано

Як та коли запрацює додаток для стеження за інфікованими коронавірусом?

З наступного тижня Мінцифри запустить додаток для стеження за інфікованими коронавірусом

Як та коли запрацює додаток для стеження за інфікованими коронавірусом?

Наступного тижня Міністерство цифрової трансформації запустить мобільний додаток для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції інфікованих коронавірусом. Про це заявив на Telegram глава Мінцифри Михайло Федоров.

За словами міністра, під час розробки додатку врахували досвід багатьох країн, які користувалися схожою технологією, зокрема, Ізраїлю, Польщі, Південної Кореї та інших.

«Одразу заспокою – жодного «великого брату» чи стеження за громадянами. Обов’язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих через зняття у випадковий період часу геолокації та FaceID. Інакше епідемію не зупинити», – пояснив Федоров.

Ще однією «фішкою» додатку стане можливість замовляти хворим продукти та ліки онлайн, а також повідомляти про стан їх здоров’я. Пізніше у програмі «Дія» додадуть можливість моніторингу можливого контакту з інфікованим.

«Ідея полягає у застосування широкої мережі QR-кодів в магазинах, таксі тощо. Якщо людина починає добровільно сканувати коди, то ми зможемо її попереджати про можливий контакт з хворим. Знову, ніякого гео-таргетингу (стеження) тощо», – наголосив міністр.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»