• Посилання скопійовано

Платника ПДВ визнано ризиковим: як заповнити поле «Інформація» повідомлення?

У полі «Інформація» стисло наводяться дані, які свідчать про невідповідність критерію ризиковості платника податків

Платника ПДВ визнано ризиковим: як заповнити поле «Інформація» повідомлення?

Податківці у підкатегорії 101.18 «ЗІР» зауважили, що відповідно до п. 6 Порядку №1165 передбачено, що у разі коли за результатами автоматизованого моніторингу платник податку, яким складено податкову накладну/розрахунок коригування, відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку, реєстрація таких податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється.

При цьому, критерії ризиковості платника ПДВ визначено Додатком 1 до Порядку зупинення.

Платник податку отримує рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку через електронний кабінет у день прийняття такого рішення (додаток 4 до Порядку зупинення).

У рішенні зазначається підстава, відповідно до якої встановлено відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Питання відповідності/невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку розглядається комісією регіонального рівня (далі – Комісія).

Зокрема, у разі отримання інформації та копій відповідних документів від платника податку, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку, Комісією розглядається питання виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку.

Інформація та копії документів, призначені для вирішення питання виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку подаються платником податку до ДПС в електронній формі засобами електронного зв’язку з урахуванням вимог Законів України від 22 травня 2003 р. № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг», від 5 жовтня 2017 р. №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 р. №557, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03.08. 2017 за № 959/30827.

Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку (далі – Повідомлення) подається за формою J/F13149.

Зазначена форма містить поле «Інформація», яке підлягає заповненню платником податку.

Виходячи із зазначеного, в полі «Інформація» Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку стисло наводяться дані, які свідчать про те, що такий платник не відповідає критерію ризиковості платника податків, який став підставою для включення його до переліку ризикових платників.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»