• Посилання скопійовано

З 1 червня ЕЦП від АЦСК ІДД ДПС будуть надаватися по-новому

Податківці повідомили про зміни у регламенті видачі ЕЦП від ІДД ДПС

З 1 червня ЕЦП від АЦСК ІДД ДПС будуть надаватися по-новому

Для удосконалення процедур надання електронних довірчих послуг (далі – ЕДП) внесено зміни до Регламенту Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Регламент КНЕДП ІДД ДПС).

Переглянути Зміни №1 до Регламенту КНЕДП ІДД ДПС можна тут>>.

Зміни №1 до Регламенту КНЕДП ІДД ДПС передбачають спрощення процедури отримання ЕДП та набудуть чинності з 01.06.2020, після чого інформаційне наповнення ресурсу буде приведено у відповідність до цих змін.

Зокрема, для генерації відкритого та особистого ключів на стаціонарному робочому місці або на власному портативному обчислювальному пристрої заявника застосовуються засоби кваліфікованого електронного підпису чи печатки. При цьому генерація здійснюється з використанням технічних засобів заявника. Згенерований особистий ключ користувача захищається паролем на захищеному носії особистих ключів. Відповідальність за забезпечення конфіденційності та цілісності особистого ключа несе користувач.

 

Від редакції: Аналіз змін у порядку надання ЕЦП АЦСК ІДД ДПС

1. Відкритий та особистий ключі заявника можуть бути згенеровані не тільки на стаціонарному робочому місці, а також на власному портативному обчислювальному пристрої заявника. Тобто основна зміна в видачі ЕЦП  - це можливість генерації ключа на власному портативному обчислювальному пристрої заявника. Як саме буде здіснюватися така генерація - наразі питання. Чекаємо окремого роз'яснення від АЦСК ІДД ДПС.

Відповідно внесено зміни до п. 6.1 Порядку. Зокрема, тепер: для генерації відкритого та особистого ключів на стаціонарному робочому місці або на власному портативному обчислювальному пристрої заявника застосовуються засоби кваліфікованого електронного підпису чи печатки. 

2. Запити на формування кваліфікованих сертифікатів підпису та шифрування зберігаються користувачем у форматах: для електронної печатки замість «ПІБ» буде зазначатися «найменування печатки та ЄДРПОУ юридичної особи»

3. Якщо генерація особистих та відкритих ключів була проведена за межами приміщення Надавача, запити на сертифікацію подаються адміністратору реєстрації засобами електронної пошти чи на носієві інформації користувачем особисто або відповідальною особою. Але це правило стосується саме податківців.

***

УВАГА!
Тепер ви можете дізнаватись бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»