• Посилання скопійовано

Prozorro вводить водяні знаки для захисту персональної інформації бізнесу

З 19 червня учасники закупівель в Prozorro можуть використовувати водяні знаки при завантаженні документів у систему

Prozorro вводить водяні знаки для захисту персональної інформації бізнесу

Prozorro  повідомляє, що з 19 червня учасники закупівель в них можуть використовувати водяні знаки при завантаженні документів у систему. Це дозволить захистити персональні дані підприємців від несанкціонованого використання та шахрайства. Першим електронним майданчиком, який реалізував цей інструмент, став Zakupki.Prom.ua. Незабаром водяні знаки з'являться і на інших електронних майданчиках. 

Водяні знаки – це спеціальні символи, які накладаються на скановану версію документів і унеможливлюють їхнє використання поза системою Prozorro. Під час завантаження PDF-документів в систему постачальник зможе обрати функцію «Нанести водяний знак» – і документи будуть марковані вотермарком. Такий знак буде містити ЄДРПОУ компанії та текст «Для участі в закупівлях».

«Prozorro врахувала зворотний зв’язок від учасників системи. До нас надходили запити від бізнесу щодо посилення захисту документів від шахраїв. Ми знайшли таке рішення: тепер на документах, захищених вотермарками, буде зазначено, що цей документ передбачений для участі в публічних закупівлях. Це стандартна практика для документообігу в системах публічних закупівель багатьох країн Європи», – зазначив Василь Задворний, генеральний директор державного підприємства «ПРОЗОРРО».

Наголошуємо, що закон України «Про публічні закупівлі» не забороняє використання водяних знаків у тендерній документації. Отже, закликаємо замовників приймати такі документи, а учасників торгів використовувати цей функціонал. 

Також нагадаємо, що у випадках, коли замовник вимагає від учасників надати копію паспорту, постачальник може звернутись за обґрунтуванням доцільності додавання таких документів. В багатьох випадках у відповідь на такі звернення замовники переглядають пакет документів і виключають ті, які містять персональні дані.

Приклад документу з водяними знаком

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ProZorro

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»