• Посилання скопійовано

Фізособи-«єдинники», які не повинні застосовувати РРО у 2020 році, можуть тестувати ПРРО

За роз'ясненням Мінфіну, підприємці, які сьогодні ще не мають обов’язку застосовувати РРО, можуть долучатися до тестування ПРРО

 Фізособи-«єдинники», які не повинні застосовувати РРО у 2020 році, можуть тестувати ПРРО

Мінфін нагадує, що з 1 серпня 2020 року безкоштовне фіскальне рішення для програмного РРО стало доступним для повноцінного використання на добровільній основі.

Світлана Воробей повідомила, що Уряд та Мінфін створив всі необхідні умови задля нормальної роботи цього технічного рішення. Зокрема, 8 липня завершено державну реєстрацію наказів Мінфіну про застосування програмних РРО. Мова йде про порядок реєстрації та застосування програмних РРО, а також форми і зміст розрахункових документів.

Крім того 22 липня затверджено низку постанов, якими визначаються вимоги до програмних реєстраторів розрахункових операцій та приведено до вимог чинного законодавства діючі акти Кабміну, що регулюють сферу застосування РРО.

Своєю чергою заступниця голови Держаної податкової служби Наталія Калєніченко повідомила, що безкоштовне програмне рішення ДПС може бути застосоване для будь-якого пристрою, що підтримує операційні системи Android і Windows та має підключення до мережі Internet. «Я впевнена, що в найкоротший час платники податків матимуть змогу оцінити переваги програмних РРО», – зазначила пані Калєніченко.

Пані Калініченко також пояснила, що два розроблені АРІ дозволять інтегрувати програмне забезпечення будь-якого ПРРО з фіскальним сервером ДПС. Тобто  інші розробники зможуть випустити свій програмний продукт для суб’єктів господарювання,  але лише за умови що він буде відповідати вимогам законодавства та технічним вимогам АРІ.

В межах заходу розробники програмного продукту від ДПС продемонстрували можливості ПРРО й надали інструкцію по реєстрації та встановленню на різні пристрої.

Свої очікування від нових програмних продуктів, які направлені на полегшення ведення господарської діяльності озвучили представники бізнесу від різних асоціацій, зокрема УРБ, СУП, Бізнес Хелп, Всеукраїнської таксомоторної асоціації тощо.

Зазначимо, що запровадження програмного РРО є важливим кроком до спрощення умов ведення підприємницької діяльності. та детінізації економіки.

***

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»