• Посилання скопійовано

З 17 серпня можна обрати спрощену систему та стати платником ПДВ при реєстрації в ЄДР

З 17 серпня запроваджується можливість обрання спрощеної системи та/або добровільної реєстрації як платника ПДВ та/або включення до Реєстру неприбуткових шляхом заповнення відповідних сторінок реєстраційних заяв

З 17 серпня можна обрати спрощену систему та стати платником ПДВ при реєстрації в ЄДР

Міністерство юстиції України інформує, що з 17 серпня 2020 року після впровадження оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань планується запровадити можливість обрання спрощеної системи оподаткування та/або добровільної реєстрації як платника податку на додану вартість та/або включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій шляхом заповнення відповідних сторінок заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відповідно до положень наказу Міністерства юстиції України від 19.05.2020 р. №1716/5 «Про оновлення форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.05.2020 р. за №454/34737.

 

Отже, під час державної реєстрації створення юридичної особи (у тому числі в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу) вже не потрібно заповнювати та подавати окремі заяви. Для цього необхідно лише заповнити відповідну сторінку заяви у сфері державної реєстрації.

 

Проте зауважуємо, що до внесення відповідних законодавчих змін у разі проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, продовжують подаватися окремі заяви про обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, та/або про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій за формами, затвердженими відповідно до законодавства.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»