• Посилання скопійовано

Цифрова освіта – відтепер і в серіалі! «Дружні цифрові фінанси»

Міністерство цифрової трансформації України спільно з НБУ та Ощадбанком презентували новий освітній серіал на платформі Дія.Цифрова освіта – «Дружні цифрові фінанси»

Цифрова освіта – відтепер і в серіалі! «Дружні цифрові фінанси»

Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що освітній серіал містить 8 серій тривалістю 6-11 хвилин і допоможе сформувати сімейний бюджет, навчить розрізняти дебетову та кредитну картки, ознайомить з особливостями кредитів і депозитів, розповість про валютний рахунок і онлайн-банкінг. 

Участь у серіалі взяли професійні актори: Олександр Баталов, Марина Ониськів, Богдан Любомирський, Ганна Супрович та Ганна Новак. 

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що показники фінансової грамотності українців – одні з найнижчих в Європі.

«За даними Нацбанку, в червні цього року, для безготівкових операцій та отримання готівки українці використовували більше 36 мільйонів платіжних карток. 8 з 10 проведених по них операцій – безготівкові. Тобто, українці діджиталізовані та дуже просунуті щодо витрачання грошей. Але разом з тим, вони бентежно губляться в фінансах: у тому, як розрахувати сімейний бюджет, відсоток по кредиту чи заощадити грошей для відпустки. Мінцифри, як драйвер цифрової освіти, не могли залишатися осторонь цієї проблеми»

Начальник Управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності НБУ Леся Войтицька зазначила:

«Рівень фінансової грамотності в Україні один із найнижчих серед країн Європи. Із 21 балу ми маємо лише 11,6. Такий рівень у 2016 році мала Польща, проте цього року з показником 13,1 вони вийшли в топ-10 країн за рівнем фінансової обізнаності. Наша ціль – у короткий час із аутсайдерів пробитися в лідери і побудувати суспільство фінансово освічених європейських українців. Тому Національний банк вдруге підтримав створення освітнього серіалу про дружні фінанси для платформи Дія:Цифрова освіта»

Директор департаменту маркетингу Ощадбанку Олена Ковальська заявила:

«Ощадбанк приділяє фінансовій грамотності клієнтів особливу увагу, оскільки ці знання сприяють обізнаності клієнтів у банківських продуктах і безпеці платежів та спрощують взаємодію клієнта з банком. Для цього ми створюємо цікавий і доступний контент для різних цільових груп – дітей, молоді, пенсіонерів – у вигляді відеороликів або привабливих візуальних і текстових рішень. Співпраця з НБУ та Мінцифри зі створення освітнього серіалу є продовженням цієї роботи. Для комунікації з українцями ми вибрали популярний і улюблений багатьма формат. Впевнена, що новий український кінопродукт зацікавить якомога більше глядачів, усіх тих, хто прагне грамотно керувати своїми фінансами».

Безкоштовно подивитися освітній серіал «Дружні цифрові фінанси» можна за посиланням.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»