• Посилання скопійовано

З 1 вересня – нові правила приєднання до договору про визнання е-документів з ДПС

З 1 вересня приєднання до договору про визнання е-документів відбуватиметься після прийняття в ДПС першого будь-якого електронного документа

З 1 вересня – нові правила приєднання до договору про визнання е-документів з ДПС

Державна податкова служба України повідомляє, що 01.09.2020 набирає чинності наказ Мінфіна від 06.01.2020 р. №261 «Про внесення змін до Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 31.07.2020 за №723/35006 (далі – Наказ №261).

Основною метою Наказу №261 є спрощення механізму обміну електронними документами з контролюючими органами.

Приєднання до договору про визнання електронних документів (далі – Договір) відбуватиметься після прийняття в контролюючому органі першого будь-якого електронного документа, надісланого у встановленому форматі (стандарті) з дотриманням вимог законодавства.

Договори та пов’язані з ними повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису, які станом на день набрання чинності Наказом №261 є чинними, продовжують діяти до виникнення підстав, визначених пунктом 5 розділу III Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами.

Можливість обробки Заяв про приєднання до Договору за формою, затвердженою наказом Мінфіна від 06.06.2017 р. №557, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.08.2017 за №959/30827 (зі змінами) забезпечуватиметься до набрання чинності Наказу №261.

***

Читайте також: Обмін електронними документами з контролюючими органами – за оновленим порядком

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»