• Посилання скопійовано

Уряд дозволив використання е-податкового номеру та електронних копій документів

Відтепер е-РНОКПП офіційно є цифровим аналогом паперового податкового номеру

Уряд дозволив використання е-податкового номеру та електронних копій документів

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України розповідає, що Кабінет міністрів затвердив механізм використання цифрової версії податкового номеру та електронних копій документів у Дії.

Для цього було внесено відповідні зміни до постанови від 15 квітня 2020 р. «Про реалізацію експериментального проєкту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в паспорті громадянина України у формі картки, та відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України для виїзду за кордон».

Відтепер е-РНОКПП офіційно є цифровим аналогом паперового податкового номера. У мобільному застосунку Дія він відображається двома способами: у складі е-паспорта (ID-картка чи біометричний закордонний паспорт) або як окремий документ – е-РНОКПП (якщо у користувача немає е-паспорта).

Постановою врегульовано можливість формування електронної копії документів у мобільному застосунку Дія. Постанова також містить перелік ситуацій, коли можна скористатися цифровими документами. Наприклад, під час: 

  • надання послуг поштового зв’язку
  • здійснення банківських операцій
  • на касах супермаркетів для підтвердження віку
  • надання послуг з медичного обслуговування
  • надання адміністративних послуг
  • повернення коштів сплачених за товар 

Завдяки змінам до постанови торгові мережі, поштові відділення, банки та сервіси зможуть офіційно приймати цифрові документи з державного застосунку Дія. 

Наразі цифровий номер платника податків та електронні копії інших документів доступні лише у версії застосунку Дія 2.0 для бета-тестувальників. Однак вже скоро запустимо для всіх українців.

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»