• Посилання скопійовано

Мінцифра дбає про безпеку персональних даних користувачів у Дії

Мінцифри наголошує, що мобільний застосунок Дія – найбезпечніший продукт, який створювався за останні роки

Мінцифра дбає про безпеку персональних даних користувачів у Дії

«Мобільний застосунок Дія, напевно, найбезпечніший продукт, який створювався за останні роки. З усім своїм функціоналом і активним розвитком Дія не зберігає персональні дані. По суті, застосунок – це транзитний шлях, платформа, яка відображає те, що є про вас у реєстрах», – розказав віце прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю виданню НВ.

Сам мобільний застосунок не зберігає персональні дані користувачів у серверній частині. Уся інформація передається у зашифрованому вигляді, а на деяких етапах – використовується подвійне шифрування. Доступ до реєстрів захищений логуванням.

Ми безпервно працюємо над посиленням безпеки мобільного застосунку Дія.

  • Провели низку аудитів та отримали атестат відповідності Комплексної системи захисту інформації (КСЗІ).
  • Разом із партнерами USAID та Академією е-урядування Естонії провели кілька pen-тестів Дії. Це допомогло оцінити рівень захищеності системи, виявити вразливі місця і недоліки та усунути їх.
  • Готуємося до запуску багбаунті. Білі хакери зможуть протестувати рівень захищеності мобільного застосунку Дія та отримати винагороду за знайдені баги.

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»