• Посилання скопійовано

Скасування ЕЦП є достроковим припиненням його чинності

Податківці навели перелік випадків, коли потрібно негайно скасувати ЕЦП

Скасування ЕЦП є достроковим припиненням його чинності

ДПС у Дніпропетровській області інформує, що скасування кваліфікованого сертифіката ключа – це дострокове припиненням його чинності. Скасовані сертифікати ключів поновленню не підлягають.

Клієнт (користувач) зобов’язаний невідкладно звернутися до Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – КН ЕДП ІДД ДПС) за скасуванням кваліфікованого сертифіката у разі:

  • компрометації особистого ключа користувача (факт або обґрунтована підозра того, що особистий ключ став відомий іншим особам, втрата можливості подальшого використання особистого ключа із будь-яких обставин, зокрема, втрата або пошкодження носія ключової інформації тощо);
  • зміни відомостей, зазначених у кваліфікованому сертифікаті;
  • виявлення помилок у реквізитах кваліфікованого сертифіката тощо.

При цьому платником подаються необхідні документи на отримання електронних довірчих послуг щодо формування нових кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Часом скасування кваліфікованого сертифіката вважається час зміни його статусу в реєстрі сертифікатів КН ЕДП ІДД ДПС.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»