• Посилання скопійовано

За допомогою яких ресурсів можна перевірити інформацію про особу?

Володіючи певною інформацією про свого нового знайомого, ви дуже просто можете дізнатися, чи брала участь особа у судових справах, чи є вона у списку боржників за виконавчими провадженнями, чи не перебуває людина в розшуку

За допомогою яких ресурсів можна перевірити інформацію про особу?

Сайт Безоплатна правова допомлога розповідає наступне.

Чи траплялося вам у житті мати справу з людьми, яким ви спочатку довіряли, а потім виявилося, що вони лише використовують вас для свого зиску? Якщо ні, – ви щасливець! Але це не є гарантією того,  що такого ніколи не станеться. Ольга Безрученко, фахівчиня Регіонального центру у Вінниці, пропонує до вашої уваги кілька лайф-хакових сайтів для того, аби перевірити людину та її репутацію до того, як пов’яжете із нею свої справи. 

Саме так: володіючи певною інформацією про свого нового приятеля, ви дуже просто можете дізнатися, чи були порушені проти людини судові справи, чи є вона у списку боржників по виконавчих провадженнях, чи, бува, не перебуває людина в розшуку. Більше того, існує ще й реєстр корупціонерів, і там ви можете перевірити, чи новий друг має хорошу репутацію. Також можна перевірити, чи є обтяження на нерухоме майно особи, адже, можливо, людина не сплатила кредит, і банк наклав арешт на квартиру чи будинок.

А якщо новий приятель чи приятелька потенційно може стати вашим нареченим чи нареченою? У такому випадку просто необхідно знати про людину трохи більше, ніж вона хоче розповісти.

Ви можете не хвилюватися, уся інформація, яка зібрана на нижче поданих ресурсах є загальнодоступною, бо дані про борги, суди, нерухомість громадян є відкритими і зберігаються у державних реєстрах. Тобто люди самі віддали цю інформацію державі і погодилися з тим, що вона буде доступною для інших.

Отож, маючи в руках смартфон, дуже просто можна відвідати кілька «кишенькових» ресурсів для швидкої перевірки нових друзів та приятелів:

Сайт судової влади: court.gov.ua

Містить інформацію про те, де, з ким і за що людина судилася. На сайті вказуються тип справи, назва суду, статус учасника справи – позивач чи відповідач. Крім деталей справи, там зазначаються час і місце її розгляду, якщо вона ще триває.

Реєстр боржників: erb.minjust.gov.ua

Цей ресурс допоможе зрозуміти, чи є особа боржником у виконавчому провадженні та дізнатись категорію стягнення, наприклад: штраф, аліменти, виплата боргових зобов’язань. 

Реєстр осіб, що перебувають у розшуку: wanted.mvs.gov.ua

Тут можна перевірити, чи вважається людина зниклою чи переховується людина від органів влади І якщо це так, буде вказано у вчиненні якого кримінального правопорушення її підозрюють. 

Реєстр корупціонерів: corruptinfo.nazk.gov.ua

Ресурс може надати інформацію про фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення, реєстр ведеться з лютого 2019 року.

Реєстр речових прав на нерухоме майно: kap.minjust.gov.ua

Сайт допоможе з інформацією про те, чи зареєстровано на особу будь-яке нерухоме майно, підстави та період його набуття, а також чи накладено арешти на таке майно.

Уся інформація про людину поділяється на 2 види: відкрита і з обмеженим доступом. Інформація на вказаних ресурсах є відкритою, а про те, яка інформація вважається інформацією з обмеженим доступом можна ознайомитися на сторінці довідково-інформаційної платформи wiki.legalaid.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Безоплатна правова допомога

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»