• Посилання скопійовано

Невідповідність вимогам резиденства в "Дія. Сіті" під час війни не призведе до втрати статусу

За затвердженою постановою КМУ, під час воєнного стану виключити зі складу резидентів Дія Сіті не зможуть. А звіт про відповідність не вимагатиметься від таких резидентів ще рік після року, у якому закінчиться війна!

Невідповідність вимогам резиденства в "Дія. Сіті" під час війни не призведе до втрати статусу

Кабмін постановою від 29.03.2022 р. № 382 врегулював деякі питання функціонування правового режиму "Дія. Сіті" у зв’язку з введенням воєнного стану. Встановлено, що:

1) на період дії воєнного стану та до 1 числа календарного місяця, наступного за місяцем припинення чи скасування воєнного стану, положення пп. 2, 4—6 ч. 1 ст. 9 Закону "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" не застосовуються.

Нагадаємо, що ними було передбачено, що уповноважений орган приймає рішення про втрату статусу резидента "Дія. Сіті" з підстав:

  • невідповідність резидента "Дія. Сіті" вимогам, визначеним статтею 5 цього Закону, про що уповноважений орган повідомлено шляхом подання резидентом "Дія. Сіті" звіту про відповідність та/або незалежного висновку;
  • порушення строку подання резидентом "Дія. Сіті" до уповноваженого органу звіту про відповідність та/або незалежного висновку більш як на 20 робочих днів з дня спливу граничного строку, встановленого для подання відповідних документів;
  • повторне послідовне порушення строків подання резидентом "Дія. Сіті" до уповноваженого органу звіту про відповідність та/або незалежного висновку;
  • набрання законної сили рішенням суду, яким встановлено обставину невідповідності резидента "Дія. Сіті" вимогам, визначеним ст. 5 цього Закону.

2) до 1 січня календарного року, що настає за роком, наступним за роком припинення чи скасування воєнного стану, подання резидентом "Дія. Сіті" звіту про відповідність та незалежного висновку, що передбачені ст. 13 зазначеного Закону, не вимагається.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»