• Посилання скопійовано

ВРУ може остаточно підтримати дерегуляцію трудових відносин під час війни

На черговому засіданні комітету ВРУ з соцполітики було вирішено рекомендувати до прийняття у ІІ читанні законопроєкт №5388. Його норми стосуються встановлення нової процедури укладення строкового трудового договору, зменшення кількості обов’язкових кадрових документів

ВРУ може остаточно підтримати  дерегуляцію трудових відносин під час війни

6 квітня  Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів провів чергове засідання в умовах воєнного стану в Україні.

Під час розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин за реєстр. № 5388, підготовленого Комітетом до другого читання, Секретар Комітету, голова підкомітету з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення Микола Бабенко зазначив, що остаточна редакція законопроекту є компромісною та узгодженою усіма сторонами соціального діалогу та органами державної влади. «Ми досягли консенсусу по всіх позиція. Головне, щоб був баланс», - сказав пан Бабенко.

Варто зазначити, що відповідно до статті 116 Регламенту Верховної Ради України до законопроекту для підготовки його до другого читання було внесено 457 пропозицію та поправку, що надійшли від народних депутатів України різних фракцій та груп.

Основні положення законопроекту за реєстр. № 5388, зокрема, стосуються встановлення простої та зрозумілої процедури укладення строкового трудового договору; зменшення кількості обов’язкових кадрових документів та імплементації положень актів законодавства Європейського Союзу.

За результатами розгляду проекту Закону за реєстр. № 5388, підготовленого до другого читання, Комітет прийняв рішення схвалити текст порівняльної таблиці з пропозиціями та поправками народних депутатів України до законопроекту, внести порівняльну таблицю на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати парламенту ухвалити зазначений законопроекту у другому читанні та в цілому як Закон.

***

Читайие такожВРУ підтримала у І читанні дерегуляцію трудових відносин

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»