• Посилання скопійовано

Мінфін розглянув особливості бухобліку курсових різниць

Курсові різниці, що виникають в результаті перерахунку зобов'язань засновників при формуванні статутного капіталу, відображаються у складі додаткового капіталу

Мінфін розглянув особливості бухобліку курсових різниць

Минфин отметил, что курсовые разницы, возникающие:

- в результате перерасчета обязательств учредителей при формировании уставного капитала, отражаются в составе дополнительного капитала;

- по дебиторской задолженности или обязательствам по расчетам с хозяйственной единицей за пределами Украины, погашение которых не планируется и не является вероятным в ближайшей перспективе, отражаются в составе прочего дополнительного капитала и в прочем совокупном доходе.

Для учета вышеупомянутых курсовых разниц используется счет 42 «Дополнительный капитал», в частности, на субсчете 423 «Накопленные курсовые разницы» обобщается информация о курсовых разницах, которые в соответствии с национальными П(С)БУ отражаются в составе собственного капитала и признаются в прочем совокупном доходе, а на субсчете 425 «Прочий дополнительный капитал» учитываются курсовые разницы по обязательствам учредителей по взносам в уставный капитал (письмо от 19.11.2013 г. № 31-08410-07-16/33606).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»