• Посилання скопійовано

Як відобразити в бухобліку інші доходи суб'єктів малого підприємництва?

На рахунку 74 "Інші доходи" узагальнюється інформація про суми інших доходів від операційної діяльності підприємства, та про інші доходи, які виникають у процесі діяльності, але не пов'язані з операційною діяльністю підприємства

Як відобразити в бухобліку інші доходи суб'єктів малого підприємництва?

Мінфін у листі від 21.02.2014 р. №31-08410-07-10/3951 розглянув питання щодо відображення в бухгалтерському обліку інших доходів суб'єктів малого підприємництва та повідомляє.

Суб'єкти підприємницької діяльності застосовують План рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій суб'єктів малого підприємництва у разі складання ними фінансової звітності відповідно до П(С)БО 25 "Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва", яке встановлює зміст і форми Фінансового звіту суб'єкта малого підприємництва і Спрощеного фінансового звіту суб'єкта малого підприємництва та порядок заповнення їх статей.

Зокрема, у статті "Інші операційні доходи" відображаються суми інших доходів від операційної діяльності підприємства, крім доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг):  

- дохід від операційної оренди активів;

- дохід від операційних курсових різниць;

- відшкодування раніше списаних активів;

- дохід від реалізації оборотних активів (крім фінансових інвестицій), необоротних активів, утримуваних для продажу, та груп вибуття тощо.

У статті "Інші доходи" відображаються:

- дивіденди, відсотки, доходи від участі в капіталі та інші доходи, отримані від фінансових інвестицій;

- дохід від реалізації фінансових інвестицій;

- дохід від неопераційних курсових різниць;

- інші доходи, які виникають у процесі діяльності, але не пов'язані з операційною діяльністю підприємства.

Таким чином, відповідно до зазначеного Плану рахунків на рахунку 74 "Інші доходи" узагальнюється інформація про суми інших доходів від операційної діяльності підприємства, крім доходу від реалізації продукції, та про інші доходи, які виникають у процесі діяльності, але не пов'язані з операційною діяльністю підприємства.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»