• Посилання скопійовано

Бухоблік податку на нерухомість: позиція Мінфіну

У бухобліку витрати зі сплати податку на нерухомість потрібно відображати, виходячи з мети використання того чи іншого об'єкта нерухомості

Бухоблік податку на нерухомість: позиція Мінфіну

Специалисты главного финансового ведомства объяснили, что расходы, связанные с уплатой налога на недвижимое имущество, отличное от земельного участка, отражаются на соответствующих счетах расходов.

При этом авторы письма от 18.08.2015 г. № 31-11410-08-16/26592 напомнили, что в состав административных расходов относятся налоги, сборы и другие предусмотренные законодательством обязательные платежи (кроме налогов, сборов и обязательных платежей, которые включаются в производственную себестоимость продукции, работ, услуг).

Таким образом, можно сделать вывод о том, что в бухучете расходы по уплате налога на недвижимость нужно отражать, исходя из цели использования того или иного объекта недвижимости. Например, если недвижимость используется для размещения админперсонала предприятия, то сумму налога целесообразно отразить на счете 92 «Административные расходы».

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»