• Посилання скопійовано

Основним засобам в держсекторі мають бути присвоєні інвентарні номери – Мінфін

Номери інвентарних об’єктів, які вибули чи ліквідовані, не повинні присвоюватись іншим об’єктам, що заново надійшли, протягом трьох років

Основним засобам в держсекторі мають бути присвоєні інвентарні номери – Мінфін

Мінфін у листі від 22.03.2018 р. №35220-07-10/7856 нагадує, що бюджетники кожному об’єкту основного засобу (крім білизни, постільних речей, одягу, взуття, бібліотечних фондів, малоцінних необоротних матеріальних активів, матеріалів довготривалого використання) мають присвоїти інвентарний номер.

Інвентарні та номенклатурні номери, присвоєні об’єктам основних засобів, зберігаються за ними на весь період перебування їх у вказаного суб’єкта державного сектору. Номери інвентарних об’єктів, які вибули чи ліквідовані, не повинні присвоюватись іншим об’єктам, що заново надійшли, протягом трьох років.

З метою забезпечення єдиного підходу щодо аналітичного обліку кожного окремого об’єкта або групи необоротних активів із врахуванням Плану рахунків №1203, керівник суб’єкта державного сектору може прийняти рішення про присвоєння відповідних інвентарних (номенклатурних) номерів об’єктам основних засобів та іншим необоротним матеріальним активам.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»