• Посилання скопійовано

Лікарні мають вести бухоблік ліків та медвиробів за оновленими Методрекомендаціями

МОЗ затвердив нову редакцію Методичних рекомендацій ведення обліку лікарських засобів та медичних виробів у закладах охорони здоров'я

Лікарні мають вести бухоблік ліків та медвиробів за оновленими Методрекомендаціями

МОЗ виклало у новій редакції Методичні рекомендації ведення обліку лікарських засобів та медичних виробів у закладах охорони здоров'я. Вони були затверджені наказом МОЗ від 09.09.2014 р. №635. Це сталося завдяки наказу МОЗ від 02.01.2019 р. №15.

Зокрема, у новій редакції Методрекомендацій прописано, що одиницю бухобліку заклади охорони здоров'я обирають для:

  •     лікарських засобів - однорідну групу (вид);
  •     медичних виробів - їх найменування.

Придбані (отримані) чи виготовлені лікарські засоби та медичні вироби закладами охорони здоров'я зараховуються на баланс за первісною вартістю.

Бухгалтерські служби закладів охорони здоров'я списують використані лікарські засоби та медичні вироби на підставі звітів про фактичне їх використання, отриманих від матеріально відповідальних осіб. На кінець місяця за кожним найменуванням, групою або видом лікарських засобів та медичних виробів виводяться їх залишки за кількістю та сумою.

Це все докладніше ми розглянемо у нашій аналітиці. Стежте за оновленням новин!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»