• Посилання скопійовано

Оновлено форми регістрів бухобліку

Мінфін вніс зміни до Методичних рекомендацій по застосуванню регістрів бухгалтерського обліку

Оновлено форми регістрів бухобліку

Мінфін наказом від 21.07.2021 р. №408 вніс зміни до Методичних рекомендацій по застосуванню регістрів бухгалтерського обліку. Зокрема, уточнено, що:

1) підприємства, які складають фінзвітність за МСФЗ, можуть застосовувати норми цих Методичних рекомендацій, якщо вони не суперечать МСФЗ;

2) регістри бухобліку можуть бути складати у паперовій або в електронній формі та вони повинні мати  реквізити, передбачені Законом про бухоблік. Зокрема, назву форми, найменування підприємства, період реєстрації госпоперацій, одиницю виміру, посади осіб, прізвища і підписи або інші дані, що дають змогу ідентифікувати осіб, які брали часть у їх складанні;

3) регістри бухобліку (журнали, відомості, таблиці аналітичних даних, аркуші-розшифровки тощо) за всіма господарськими операціями заповнюють в гривнях і копійках, а регістри, що, крім того, ведуться окремо за операціями в іноземних валютах, - у відповідних вимірниках іноземної валюти;

4) підприємство з урахуванням особливостей особливості своєї діяльності і технології обробки облікових даних може додатково розробляти власні облікові регістри, які мають містити обов'язкові реквізити, визначені Законом про бухоблік та цим Методрекомендаціями,та затверджувати їх у розпорядчому документі про організацію бухобліку. У разі внесення змін до Плану рахунків та Інструкції №291 підприємство за потреби приводить у відповідність до таких змін свої облікові регістри.

Крім того, у новій редакції викладено:

  • журнали з 1 по 7;
  • аркуш-розшифровку за дебетом рахунку;
  • бухгалтерську довідку до Журналу;
  • відомість № 8 позабалансового обліку;
  • головну книгу;
  • реєстр депонованої заробітної плати.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»