• Посилання скопійовано

Новий переклад Таксономії фінзвітності за МСФЗ – у проекті від Мінфіну

Мінфін оприлюднив проект нового перекладу Таксономії фінансової звітності за МСФЗ, який набере чинності з 1 січня 2020 року

Новий переклад Таксономії фінзвітності за МСФЗ – у проекті від Мінфіну

Мінфін оприлюднив проект наказу Мінфіну (завантажити), яким затверджується переклад Таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності, випущеної Фондом міжнародних стандартів фінансової звітності (м. Лондон, Велика Британія).

Переглянути проект перекладу Таксономії фінзвітності за МСФЗ можна тут>>

Очікується, що цей наказ набере чинності з 1 січня 2020 року. Відповідно втратить чинність наказ МФУ від 07.12.2018 р. №983 «Про затвердження перекладу Таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності» (про нього читайте тут).

Нагадаємо, що згідно з  ч. 1 ст. 12-1 Закону про бухоблік фінзвітність та консолідовану фінансову звітність за МСФЗ мають складати: 

  • підприємства, що становлять суспільний інтерес,
  • публічні акціонерні товариства,
  • суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях,
  • підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається КМУ.

Першим звітним періодом, за який підприємства, що зобов’язані застосовувати міжнародні стандарти, мають подати фінансову звітність на підставі таксономії за міжнародними стандартами в електронній формі, буде 2019 рік.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Міжнародні стандарти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Міжнародні стандарти»