• Посилання скопійовано

Нерезидент планує здавати в оренду нерухомість: як оформити?

Нерезидент має право здавати в оренду своє майно тільки через представника за відповідним письмовим договором

Нерезидент планує здавати в оренду нерухомість: як оформити?

ДФС у Сумській області нагадує, здавання в оренду нерухомого майна, що належить фізособі – нерезиденту, здійснюється відповідно до вимог пп. 170.1.3 ПКУ.

Так, нерухомість, що належить фізособі - нерезиденту, надається в оренду виключно через фізособу - підприємця або юрособу - резидента (уповноважених осіб), що виконують представницькі функції такого нерезидента на підставі письмового договору та виступають його податковим агентом стосовно таких доходів. Нерезидент, який порушує норми цього пункту, вважається таким, що ухиляється від сплати податку

Підпунктом 170.1.4 ПКУ встановлено, що вищезазначені доходи оподатковуються податковим агентом під час їх виплати за їх рахунок за ставкою  визначеною п. 167.1 ПКУ – 18%.

Представницькі функції слід розуміти як представництво, яке відповідно до ст. 237 ЦКУ  є правовідношенням, в якому одна сторона (представник) зобов'язана або має право вчинити правочин від імені другої сторони, яку вона представляє.

Також, слід звернути увагу на обов’язковість  дотримання письмової форми договору про представництво.

При цьому, ст. 238 ЦКУ встановлено, що представник не може вчиняти правочин від імені особи, яку він представляє, у своїх інтересах або в інтересах іншої особи, представником якої він одночасно є, за винятком комерційного представництва, а також щодо інших осіб, встановлених законом

Джерело: ДФС у Сумській області

Рубрика: Облік та звітність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»