• Посилання скопійовано

Знищення неперевірених податківцями бухгалтерських документів не допускається

Укрдержархів розглянув питання щодо знищення фінансових і бухгалтерських документів, які не були перевірені відповідними уповноваженими органами влади

Знищення неперевірених податківцями бухгалтерських документів не допускається

У листі від 03.07.2013 р. №01.2/2629 Укрдержархів зауважив, що порушене питання щодо застосування норм законодавства під час знищення бухгалтерських документів діючих підприємств неодноразово узгоджувалося з ДПАУ та Головним контрольно-ревізійним управлінням України.

При підготовці та погодженні проекту Переліку типових документів, що утворюються в ході діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів (затверджений наказом Мін'юсту від 12.04.2012 р. N 578/5) зазначені органи запропонували примітки до статей Переліку, які уточнюють термін зберігання первинної фінансової і бухгалтерської документації, викласти в редакції: "За умови завершення перевірки державними податковими органами з питань дотримання податкового законодавства, а для органів виконавчої влади, державних фондів, бюджетних організацій, суб'єктів господарювання державного сектору економіки, підприємств і організацій, які отримували кошти з бюджетів усіх рівнів та державних фондів або використовували державне чи комунальне майно, - ревізії, проведеної органами державної контрольно-ревізійної служби за сукупними показниками фінансово-господарської діяльності. У разі виникнення спорів (конфліктів), збудження кримінальних справ, відкриття судами провадження у справах - зберігаються до ухвалення остаточного рішення".

З огляду на це, знищення неревізірованних (неперевірених) фінансових та бухгалтерських документів не допускається.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»