• Посилання скопійовано

Декларування прибутку страховиками та неприбутковими організаціями

Яку звітність має подати до органів ДПС платник податку на прибуток підприємств, який протягом звітного періоду отримав (втратив) право на застосування особливих правил оподаткування прибутку як страхова або неприбуткова організація?

Відповідно до пп. 16.1.3 ст. 16 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями платник податків зобов’язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.
Податкова декларація з податку на прибуток підприємства подається платниками податку, за винятком виробників сільськогосподарської продукції, визначених ст. 155 ПКУ, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного періоду (п. 49.18 та п. 49.19 ст. 49 ПКУ). З метою розділу ІІІ «Податок на прибуток підприємств» ПКУ використовуються такі податкові періоди: календарні квартал, півріччя, три квартали, рік (п. 152.9 ст. 152 ПКУ).
Форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємства затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.09.11 р. №1213, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 20.10.2011 р. за №1215/19953.
Форма Податкової декларації з податку на доходи (прибуток) страховика затверджена наказом ДПАУ від 21.02.11 р. №97, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 21.03.2011 р. за №376/19114.
Форма та Порядок складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій затверджені наказом ДПА України від 31.01.11 №56, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 14.02.2011 р. за №192/18930.
Враховуючи зазначене, платник податку на прибуток, який протягом звітного періоду втратив (у зв’язку з припиненням або анулюванням дії ліценції на здійснення страхової діяльності чи у зв’язку з виключенням з Реєстру неприбуткових установ та організацій) або отримав право сплачувати податок за особливими правилами, встановленими для страхової організації або для неприбуткової організації, по закінченню цього звітного періоду має подати до органу ДПС Податкову декларацію з податку на прибуток підприємства, а також Податкову декларацію з податку на доходи (прибуток) страховика або Звіт про використання коштів неприбуткових організацій і установ.
При цьому до Податкової декларації з податку на доходи (прибуток) страховика або Звіту про використання коштів неприбуткових організацій і установ включаються дані податкового обліку за період застосування окремих правил оподаткування прибутку, а до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства — дані податкового обліку за період застосування загальних правил оподаткування прибутку.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»