• Посилання скопійовано

Малі підприємства подають фінзвітність за скороченою формою

Малі підприємства подають до органів доходів і зборів разом з річною Декларацією фінансову звітність, яка включає баланс та звіт про фінансові результати

Малі підприємства подають фінзвітність за скороченою формою

ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує, що малі підприємства – платники податку на прибуток подають, так як і інші підприємства, разом з річною Декларацією річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації (п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України).

Частиною третьою ст. 11 Закону України від 16.07.99 р. №996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» визначено, що для суб’єктів малого підприємництва національними положеннями (стандартами) встановлюється скорочена за показниками фінансова звітність у складі балансу і звіту про фінансові результати. Зокрема, наказом Мінфіну України від 25.02.2000 р. № 39 затверджено Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 25 «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва».

Отже, платники податку на прибуток — малі підприємства подають до органів доходів і зборів разом з річною Декларацією фінансову звітність, яка включає баланс та звіт про фінансові результати. 

Звертаємо увагу, що інші платники податку на прибуток подають разом з декларацією 4 форми фінансової звітності.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»