• Посилання скопійовано

Про нараховані та виплачені доходи треба відзвітувати не пізніше 12 травня

Форму №1ДФ за I квартал 2014 р. слід подати не пізніше 12 травня 2014 р., оскільки 10 травня припадає на вихідний

Про нараховані та виплачені доходи треба відзвітувати не пізніше 12 травня

Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, за I квартал 2014 року (форма № 1ДФ) слід подати не пізніше 12 травня 2014 року, оскільки 10 травня цього року припадає на вихідний день, а терміни подання звітності у такому випадку переносяться на наступний робочий день.  

Слід нагадати, що відповідно до положень Податкового кодексу України податковий розрахунок ф. № 1ДФ подається окремо за кожний квартал (податковий період) протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу. Окремий Податковий розрахунок за календарний рік не подається.

Податковий розрахунок ф. № 1ДФ подається податковими агентами в один із таких способів:

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо використання електронного цифрового підпису відповідальної особи податкового агента у порядку, визначеному законодавством;

- на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації;

- на паперовому носії, якщо кількість рядків у податковому розрахунку не більше п'яти.

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 21.01.2014 р. № 49.

Слід зазначити, що про нараховані (виплачені) доходи у ІV кварталі 2013 прозвітували 12 179 суб’єкти господарювання, з них 5875 – юридичні та 6304 – фізичні особи.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»