• Посилання скопійовано

Податкова декларація з ПДВ: відображаємо розрахунок коригування на пільгові операції

Збільшення або зменшення обсягів постачання/придбання, по яких не нараховувався ПДВ, продавцем товарів/послуг відображається у рядку 8.1.1 декларації з ПДВ, а покупцем - у рядку 16.1.1

Податкова декларація з ПДВ: відображаємо розрахунок коригування на пільгові операції

Якщо після постачання товарів/послуг, які звільняються від оподаткування ПДВ, здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати за такі товари/послуги, постачальник таких товарів/послуг повинен виписати розрахунок коригування до раніше виписаної ним податкової накладної та відкоригувати обсяги їх постачання.

При цьому збільшення або зменшення обсягів постачання/придбання, по яких не нараховувався ПДВ, продавцем товарів/послуг відображається у рядку 8.1.1 податкової декларації з ПДВ, а покупцем - у рядку 16.1.1 податкової декларації з ПДВ. При заповненні цих рядків обов’язковим є подання додатку 1 (Д1), який заповнюється в розрізі контрагентів та розрахунків коригування до податкових накладних.          

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»