• Посилання скопійовано

Юрособи-платники єдиного податку звітують за І квартал за старою формою

ДФСУ повідомила, що юридичні особи – платники єдиного податку третьої групи подають звітність за звітний період – І квартал 2015 року за чинною формою декларації

Юрособи-платники єдиного податку звітують за І квартал за старою формою

ДФСУ у підкатегорії 108.01.05 ЗІР розповіли, за якою формою юрособи - платники ЄП третьої групи подають податкову звітність за І квартал 2015 року.

Відповідно до абзацу другого п.п. 46.6 ст.46 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – Кодекс) до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

У зв’язку з тим, що на сьогодні триває процедура затвердження Міністерством фінансів України нової форми декларації платника єдиного податку, подання звітності до податкових органів юридичними особами – платниками єдиного податку третьої групи здійснюється за звітний період – І квартал 2015 року за чинною формою декларації, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 21 грудня 2011 року № 1688, (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 07 листопада 2012 року № 1159, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 листопада 2012 року за № 1998/22310).

У разі подання звітності платниками за чинною формою до прийняття нової, законодавством не передбачено перекреслень та виправлень обов’язкових реквізитів декларації. При цьому подання пояснень та доповнень до декларації передбачено лише у випадках, передбачених п.п. 46.4 ст.46 Кодексу.

Юридичні особи – платники єдиного податку третьої групи у податковій декларації платника єдиного податку – юридичної особи, що подається за І квартал 2015 року, зазначають дохід, що оподатковується за ставкою 2 або 4 відс., відповідно у рядках, де передбачено відображення доходу за ставкою 3 або 5 відс., аналогічно зазначається сума податку.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»