• Посилання скопійовано

Зустрічайте! Нові форми декларацій з транспортного податку та податку на нерухомість

Мінфін затвердив нові форми податкових декларацій з транспортного податку та податку на нерухомість

Зустрічайте! Нові форми декларацій з транспортного податку та податку на нерухомість

Міністерство фінансів України наказами від 10.04.2015 р. №415 та №408  затвердило форми:

 - податкової декларації з транспортного податку.  Згідно з пп. 267.6.4 ПКУ, таку декларацію подають платники податку – юрособи. Вони самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Нагадаємо, що до 20 лютого 2015 року такі юрособи могли задекларувати об’єкти оподаткування, використовуючи Розрахунок суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів.  Щодо об'єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація юрособою – платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

 - податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки* . Декларацію оновлено у зв'язку зі змінами, внесеними з нового року до ПКУ (детальніше >>>). 

Що ж змінилося?

1) з графи 2 "Звітний (податковий) період" забрали згадку про квартальний період;

2) графа 4 "код за ЄДРПОУ" перейменовано на "Податковий номер" і уточнено, що юрособи – нерезиденти, які не мають коду за ЄДРПОУ, зазначають реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючим органом;

3) оскільки з 1 січня оподаткуванню підлягає й нежитлова нерухомість, у декларації відповідно тепер вказуватимуть й такі об’єкти. Відповідно уточнено коди типу об’єктів нерухомості: 1 – квартира; 2 – житловий будинок; 3 – інший об’єкт житлової нерухомості; 4 – будівля готельна; 5 – будівля офісна;  6 – будівля торговельна; 7 – гараж; 8 – будівля для публічних виступів; 9 – інша будівля. З огляду на це, змінено також назву додатку до декларації на "Відомості про наявні об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості" .

4) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній частковій, спільній сумісній власності,  то у колонці "Загальна площа об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості" вказується загальна площа частки, якою володіє платник податку;

5) з таблиці виключено рядок 14 "Розкриття (пояснення окремих результатів фінансово-господарської діяльності)".

Накази набирають чинності з дня їх офіційного опублікування. Готуються до друку 22 травня в "ОВУ".

=========

* Для перегляду нової форми бланку відкрийте вкладку "Версія від 22.05.2014"

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»