• Посилання скопійовано

Відомість розподілу чисельності працівників з січня 2016 року не подається

Про це повідомило Управління виконавчої дирекції ФСС НВВ у Запорізькій області

Відомість розподілу чисельності працівників з січня 2016 року не подається

Управління виконавчої дирекції ФСС НВВ у Запорізькій області нагадує, що Законом №909 внесено зміни, зокрема, до статті 8 Закону про ЄСВ та встановлено фіксований розмір єдиного внеску на рівні 22 %.

Також, Законом внесено зміни до статті 9 Закону №1105, якими виключено з основних завдань Фонду та його робочих органів віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності, проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності (у тому числі основний) підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, та виключено статтю 52 Закону №1105, яка регламентувала порядок визначення класу професійного ризику виробництва та його зміну.

Крім того, Законом внесено зміни до пункту 5 частини другої статті 15 Закону №1105, якими з обов’язків роботодавця виключено подання інформації щодо зміни виду діяльності підприємства для переведення його до відповідного класу професійного ризику.

Враховуючи вищезазначене, та відповідно до листа виконавчої дирекції Фонду від 11.01.2016 №01-07-2, страхувальники з січня 2016 року не повинні подавати до робочих органів виконавчої дирекції Фонду Відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності за формою згідно з додатком 3 до Порядку №30.

 

Від редакції:

Що означає фраза «із січня 2016 року не повинні подавати» у повідомленні Управління виконавчої дирекції ФСС НВВ у Запорізькій області важко сказати.

Нагадаємо, що така відомість надавалась ФСС НВВ тільки для щорічного перегляду з початку поточного року належності страхувальника до класу професійного ризику виробництва за основним видом економічної діяльності. Тому, на наш погляд, оскільки з 01.01.2016 року встановлено фіксовану ставку ЄСВ 22%, яка більше не залежить від класу профризику, то й подавати за 2015 рік відомість розподілу чисельності працівників вже не логічно.

 

UPD 15/01/2016

Регіональні відділення Фонду: Відомість розподілу чисельності працівників за 2015 рік ще подаємо!

Відомість розподілу за 2015 рік подаємо: офіційний лист Фонду НВВ у м. Києві!!!

Джерело: Фонд соціального страхування України у Запорізькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»