• Посилання скопійовано

Страхувальники мають право не подавати відомість розподілу за 2015 рік, - ФСС НВВ

Відповідно робочі органи Фонду не мають підстав накладати адміністративні штрафи на посадових осіб страхувальників за несвоєчасне інформування про річний фактичний обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг), про зміни технології робіт або виду діяльності підприємства

Страхувальники мають право не подавати відомість розподілу за 2015 рік, - ФСС НВВ

Сьогодні, 19 січня, ФСС НВВ на офіційному сайті оприлюднила роз’яснення щодо подання Відомості розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності за 2015 рік.

Фонд повідомляє, що з метою дерегуляції господарської діяльності та зменшення адміністративного тиску на страхувальників та у зв'язку із скасуванням класів професійного ризику виробництва з 01.01.2016 року й запровадженням фіксованої ставки ЄСВ у розмірі 22 % страхувальники мають право не подавати до робочих органів виконавчої дирекції Фонду відомість розподілу за 2015 рік.

Відповідно робочі органи виконавчої дирекції Фонду не мають підстав накладати адміністративні штрафи на посадових осіб страхувальників за несвоєчасне інформування про річний фактичний обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг), про зміни технології робіт або виду діяльності підприємства. Адже відповідно до КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Виходячи із системного аналізу законодавства склад правопорушення у даному випадку відсутній, оскільки неподання відомостей про річний фактичний обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) та про зміни технології робіт або виду діяльності підприємства не створює будь-яких правових наслідків.

З повним текстом повідомлення можна ознайомитись тут >>>

Нагадаємо, що нещодавно, 15 січня, Фонд НВВ у м. Києві та ще низка регіональних відділень Фонду повідомляли про необхідність подання цієї Відомості до 25 січня 2016 року. Докладніше про це тут і тут.

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»