• Посилання скопійовано

Нюанси відображення авансових внесків з податку на прибуток у декларації з прибутку

ДФСУ надала рохзяснення щодо врахування авансових внесків з податку на прибуток, сплачених за місцезнаходженням відокремлених підрозділів

Нюанси відображення авансових внесків з податку на прибуток у декларації з прибутку

Податківці у листі від 10.02.2016 р. №2791/6/99-99-19-02-01-15 наголошують, що у разі невідображення у податковій звітності за 2014 рік зменшення податкових зобов'язань з податку на прибуток на суму сплачених щомісячних авансових внесків у січні - лютому 2015 року (як відокремленим підрозділом - у розрахунку податкових зобов'язань щодо сплати консолідованого податку на прибуток, так і юридичною особою - у податковій декларації), таке зменшення варто відобразити платником податку - юрособою у податковій декларації з податку на прибуток підприємств за 2015 рік.

При цьому відображення щомісячних авансових внесків, сплачених платником консолідованого податку у січні – лютому 2015 р. за місцезнаходженням філій у декларації за результатами діяльності за 2015 р. платника податку – юрособи, необхідно здійснювати за новою формою декларації, затвердженою наказом №897.

Сума платежів, на які зменшується нарахована сума податку на прибуток, визначається у додатку ЗП до декларації.

З метою зменшення суми податку на прибуток на суму сплачених у січні - лютому 2015 р. авансових внесків за місцезнаходженням філій, ДФС рекомендує платнику податку на прибуток – юрособі відобразити такі авансові внески у рядку 16.1 додатка ЗП до декларації за звітний (податковий) період - 2015 рік.

При поданні платниками декларації з прибутку варто скористатися положеннями п. 46.4 ст. 46 ПКУ та подати доповнення до такої декларації з відповідним поясненням та зазначенням нарахованих і сплачених сум у розрізі відокремлених підрозділів, вказавши про цей факт у спеціально відведеному місці декларації.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»