• Посилання скопійовано

Нюанси митного декларування пального з 1 березня

ДФС розповіла як правильно заповнювати митну декларацію з 01.03.2016 р. відповідно до змін у Податковому кодексі

Нюанси митного декларування пального з 1 березня

ДФС у листі від 25.02.2016 р.  №6812/7/99-99-24-02-02-15 нагадує, що з 01.03.2016 р. впроваджується справляння акцизного податку з товарів, коди згідно з УКТЗЕД яких вказані в пп. 215.3.4 ПКУ, за специфічною ставкою від одиниці вимірювання «1000 літрів у літрах, приведених до температури 15 C°», а також запроваджується облік обсягів пального в СЕА РП.

При декларуванні пального є необхідним нарахування сум акцизного податку, в графі 31 митної декларацiї (далі – МД) та в полях «електронного інвойсу» по відповідному товару додатково до відомостей про кількість в одиниці виміру за рахунком або іншим документом, що визначає вартість товару, та коду такої одиниці необхідно зазначати відомості про обсяги пального у одиниці вимірювання «1000 літрів у літрах, приведених до температури 15 C°» (цифровий та лiтерний коди одиниці вимірювання – «999» та «KLC»).

Відомості про кількість пального у одиниці вимірювання «1000 літрів у літрах, приведених до температури 15 C°» та її літерний код також зазначаються при нарахуванні сум акцизного податку з пального у другій колонцi «Основа нарахування» графи 47 МД.

СЕА РП забезпечує автоматичний облік в розрізі платників податку за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД обсягів пального, ввезеного на митну територію України та оформленого належним чином митними деклараціями, з якого сплачено акцизний податок.

При декларуванні пального за митною декларацією типiв «IMXXYY» (де «XX» – код вiдповiдного митного режиму «40» або «41», a «YY» – один з кодiв «АА», «ЕА», «ДР», «ДЕ», «ТК», «ТФ», «ТН», «ДТ») у графі В МД необхiдно зазначати вiдомостi про податковий номер особи, для якої відповідні обсяги пального мають бути зараховані в СЕА РП.

На паперовому примiрнику митної декларації зазначенi вище вiдомостi вiдображатимуться у графi В МД у рядку, в якому зазначено вiдомостi про сплату акцизного податку, додатково у квадратних дужках.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»