• Посилання скопійовано

Заповнюємо додаток 4 до декларації з ПДВ

Фахівці ДФСУ роз'яснили порядок заповнення заява про повернення суми бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у СЕА ПДВ, (додаток 4 до декларації з ПДВ)

Заповнюємо додаток 4 до декларації з ПДВ

Податківці в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.20) нагадують, що платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування ПДВ, здійснюють розрахунок бюджетного відшкодування та додають до декларації 0110, зокрема, додаток 4 "Заява про повернення суми бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ платника податку, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету"

Подання додатку 4 є обов’язковим при заповненні рядка 20.2 декларації.

Заповнюється цей додаток з урахуванням наступного. 

Відомості, необхідні для формування показників критеріїв встановлених пп. 200.19.3 ПКУ, відображаються за трьома таблицями.

Сума бюджетного відшкодування, визначена у декларації за звітний (податковий) період (рядок 20.2 декларації) з ПДВ відповідно до ст. 200 ПКУ, відображається окремо:

  • у сумі (словами та цифрами), що перераховується на рахунок банку платника із зазначенням номеру рахунка (рядок 20.2.1 декларації);
  • у сумі (словами та цифрами), що враховується в рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших платежів, що сплачуються до Державного бюджету, із зазначенням коду бюджетної класифікації та рахунку платежу (рядок 20.2.2 декларації).

 У відомостях щодо суми коштів на рахунку у СЕА ПДВ, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету, відображаються:

  • сума коштів на рахунку у СЕА ПДВ на момент подання декларації; 
  • сума узгоджених податкових зобов’язань поточного звітного періоду (рядок 18.1 декларацій 0110, 0121 – 0123, 0130); 
  • сума податкового боргу з податку на момент подання декларації;
  • сума коштів на рахунку у СЕА ПДВ, що може бути перерахована до бюджету; 
  • сума коштів на рахунку у СЕА ПДВ, що може бути перерахована на поточний рахунок платника.

Загальна сума коштів на рахунку у СЕА ПДВ, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету в рахунок сплати ПЗ з ПДВ або підлягає перерахуванню на рахунок у банку (із зазначенням номеру рахунку) вказується словами та цифрами. 

 При цьому відомості щодо суми коштів на рахунку у СЕА ПДВ, що перевищує суму, яка підлягає перерахуванню до бюджету, зазначаються лише у разі наявності такої суми коштів та якщо прийнято рішення щодо їх перерахування до бюджету або на поточний рахунок, яке відображено у заяві.

Нагадаємо, що 1 лютого 2016 року діє нова форма декларації з ПДВ. Як змінилася ця декларація та додатки до неї, читайте в аналітичному матеріалі тут >>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»