• Посилання скопійовано

Зіпсовані товари відображаються в колонці 7 «Примітки» звітів №1-РА та № 1-РТ

Фіскальна служба роз'яснила де у алкогольній та тютюновій звітності відображати обсяги зіпсованих, знищених, втрачених товарів

Зіпсовані товари відображаються в колонці 7 «Примітки» звітів №1-РА та № 1-РТ

ДФС у листі від 05.05.2016 р. №4626/к/99-99-12-01-01-14 наголошує, що ст. 16 Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» №481 встановлено, що госпсуб’єкти, які отримали передбачені цим Законом ліцензії  подають щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та обігу (в т. ч. імпорту/експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Нагадаємо, Законом «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» №49 затверджено форми з виробництва, обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів та порядок їх заповнення: звіт №1-РА та звіт №1-РТ.

Одиницею виміру, які застосовуються при складанні звіту №1-РА,  є тисяч декалітрів  (тис. дал) та має формат знаків до 6 знаків включно після коми.

Одиницею виміру, які застосовуються при складанні звіту №1-РТ для видів продукції сигарети з фільтром (без  фільтра), сигари – млн штук, для інших тютюнових виробів – млн штук або тонни та має формат даних до 6 знаків включно після коми.

Обсяги зіпсованих, знищених, втрачених товарів відображаються в колонці 7 «Примітки» звітів №1-РА та № 1-РТ з зазначенням відповідних пояснень.

Зазначені звіти подаються щомічно протягом дії ліцензії, навіть якщо не здійснювався рух алкогольних напоїв та на залишку не було продукції.

Нагадаємо також, згідно з ст. 17 Закону №481 за неподання чи несвоєчасне подання звіту чи подання з недостовірними відомостями нараховується штраф у розмірі 17 тис. грн.

Всі деталі щодо заповнення алкогольно-тютюнової декларації розглянуто у аналітицi>>>

Також не слід забувати, що при списанні підакцизної продукції понад норми, вона є об’єктом оподаткування акцизним податком. Див. тут>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»