• Посилання скопійовано

Держслужба зайнятості презентувала нову спрощену форму подачі вакансій для роботодавців

Спрощення форми подачі вакансій у 1,5 рази збільшить кількість звернень роботодавців до служби зайнятості

Держслужба зайнятості презентувала нову спрощену форму подачі вакансій для роботодавців

Оновлену форму №3-ПН можна буде заповнити через телефонний дзвінок чи надіслати у електронній формі. Подача роботодавцем вакансій не буде займати більше кількох хвилин.

"У службі зайнятості йде реформа і ми намагаємось спростити та полегшити доступ до будь-яких сервісів. Аналіз виявив, що одним із бар’єрів при зверненні роботодавців у службу зайнятості є складна форма подачі вакансій. Через це частина роботодавців просто не подає вакансії для укомплектування шукачами роботи. Тому ми розробили абсолютно нову спрощену систему подачі. Після її запровадження ми прогнозуємо збільшення кількості звернень роботодавців із відкритими вакансіями майже у півтора рази», – повідомив виконуючий обов’язки голови Державної служби зайнятості      Сергій Кравченко, інформує прес-служба ДСЗ.

За його словами, такі дії збільшать кількість вакансій та пришвидшать пошук роботи осіб, які стоять на обліку у службі зайнятості. Форму подачі пропонується спростити до 6 коротких пунктів, серед яких:

  • назва професії,
  • кількість наявних вакансій,
  • розмір заробітної плати (основна та включно із преміями й надбавками),
  • населений пункт,
  • коментар до вакансії.

Заповнювати форму можна буде в електронному вигляді та надсилати до служби зайнятості через інтернет. Крім того, заповнити форму можна буде по телефону.

 С.Кравченко зазначив, що нова форма подачі вакансій ще проходить обговорення у Консультативній робочій групі з питань співробітництва з роботодавцями і посередниками. Форма вступить у дію після виходу відповідного наказу Мінсоцполітики, який має бути погоджений у профільних відомствах.

Наразі, середня тривалість закриття однієї вакансії через службу зайнятості становить 8 днів. З початку року кількість зареєстрованих у службі зайнятості вакансій становила 389 тис. У рамках реформування із січня 2016 року був запроваджений новий Регламенту роботи центрів зайнятості. Робота регламенту дозволили значно підвищити рівень працевлаштування - кількість безробітних на одну вакансію зменшилась до 9 осіб (у січні 2016 року на одну вакансію претендувала рекордна для України кількість безробітних – 19 осіб).

Джерело: Державна служба зайнятості

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»