• Посилання скопійовано

Декларацію з прибутку за ІІІ квартали 2016 року подаємо за новою формою

Мінфін нещодавно змінив форми звітності з податку на прибуток. А податківці, як і очікувалося, «рекомендують» подавати за три квартали 2016 року саме нові форми цієї звітності

Декларацію з прибутку за ІІІ квартали 2016 року подаємо за новою формою

Звітність для підприємств

Ще 19.08.2016 року набув чинності наказ Мінфіну від 08.07.2016 р. №585, яким внесено зміни до форми декларації з податку на прибуток. Детально про зміни в самій декларації з податку на прибутку ми розповідали тут, а про особливості заповнення оновлених додатків АВ та ЗП - в аналітичному матеріалі ось тут .

При розгляді змін ми зазначали, що, скоріш за все, податківці «рекомендуватимуть» подавати декларацію за ІІІ квартали 2016 року за оновленою формою. І податківці виправдали очікування: 

- ДФСУ розіслала своїм територіальним органам відповідне роз’яснення (лист ДФСУ від 11.10.2016 р. № 33190/7/99-99-15-02-01-17);

- територіальні органи почали надавати роз’яснення платникам податку (наприклад, дивіться роз'яснення туттут та в новині тут). 

Зміст роз’яснень зрозумілий – податківці бажають бачити декларацію за ІІІ квартали 2016 року саме за новою формою, затвердженою наказом № 585. 

 

Звітність для представництв нерезидентів

Аналогічні зміни було внесено наказом Мінфіну від 13.06.2016 р. № 544 до розрахунків податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво, а саме:

Розрахунку податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення окремого балансу фінансово-господарської діяльності;

Розрахунку податку на прибуток постійного представництва нерезидента, визначеного шляхом застосування до суми отриманого доходу коефіцієнта 0,7.

Зміни набрали чинності 29.07.2016 р. 

Про подання цього звіту ДФС видала лист ще на початку вересня. Докладніше тут>>

В ньому податківці також рекомендували подавати розрахунки за ІІІ квартал 2016 р. за оновленою формою, затвердженою наказом № 544.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»