• Посилання скопійовано

Заповнюємо декларацію з ПДВ у разі експорту сільгосппродукції

ДФС роз'яснила порядок заповнення декларації з ПДВ у разі експорту власновиробленої сільськогосподарської продукції платниками податку, які обрали спеціальний режим оподаткування з ПДВ

Заповнюємо декларацію з ПДВ у разі експорту сільгосппродукції

ДФС у Миколаївській області у листі від 06.10.2016 р. №3145/10/14-29-01-10 зазначила, що при вивезенні сільськогосподарських товарів за межі митної території України сільськогосподарське підприємство — виробник таких товарів/послуг має право на бюджетне відшкодування ПДВ, сплаченого (нарахованого) постачальникам товарів/послуг, вартість яких включається до складу виробничих факторів. Таке відшкодування здійснюється в загальному порядку.

Суми ПДВ, що були сплачені суб'єктом спеціального режиму оподаткування постачальникам під час придбання товарів/послуг, які брали участь у виробництві вивезеної за межі митної території України сільськогосподарської продукції та включені до складу податкового кредиту, можуть бути перенесені з декларації ПДВ 0121 — 0123 до декларації 0110 шляхом відображення у рядку 14, а можуть бути зараховані до складу податкового кредиту наступного звітного періоду та відображені у рядку 21 декларації 0121 — 0123.

У разі незаповнення рядка 14 декларації 0121 — 0123 у звітному періоді, в якому здійснені експортні операції, вважається, що сума від'ємного значення, що виникла у зв'язку з вивезенням власновиробленої сільськогосподарської продукції за межі митної території України, зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду та у майбутньому не може бути перенесена до рядка 14 декларації 0121 — 0123.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»