• Посилання скопійовано

ДФС про нову акцизну декларацію: відеоогляд

Чим зумовлені зміни до форми декларації акцизного податку, що змінилось, як заповнювати окремі розділи та додатки до декларації - розповіли і показали на прикладах у ДФС в Черкаській області

20 грудня 2016 року платники акцизного податку востаннє подавали декларацію акцизного податку за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 23.01.2015 р. №14. 

Декларацію за грудень 2016 року (до 20 січня 2017 року) особи, які реалізують пальне, а також платники, які мають діючі (у тому числі призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню, уже подаватимуть за новою формою, затвердженою наказом Мінфіну від 26.09.2016 р. №841

Про те, чим зумовлені зміни до форми декларації, що змінилось, як заповнювати окремі розділи та додатки до декларації, виклав (з наведенням прикладів) начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДФС у Черкаській області Дмитро Анголюк. 

">

Він наголосив, що платники акцизного податку зобов’язані подавати декларацію щомісяця, незалежно від того, чи провадили господарську діяльність у звітному місяці, чи ні. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання декларації тягне за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень за кожне неподання або несвоєчасне подання вперше та 1020 грн за повторне протягом року порушення.

Огляд змін, особливості заповнення декларації, перший термін її подання викладені також у листі ДФСУ від 09.12.2016 №39423/7/99-99-15-03-03-17 «Про порядок декларування акцизного податку у зв’язку з набранням чинності наказом Міністерства фінансів України від 26.09.2016 № 841».

Тези, презентацію, нову форму декларації, відповіді на запитання завантажуйте тут>>

 

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»