• Посилання скопійовано

Як підприємці сплачують ЄСВ у разі припинення діяльності

Термін сплати зобов’язань, визначених ФОП у Звіті з ЄСВ з позначкою «ліквідаційний» настає в день подання такого звіту. Відповідно ЄСВ повинен бути сплачений до дати подання звіту включно

Як підприємці сплачують ЄСВ у разі припинення діяльності

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 301.04.02) роз'яснила, що  у разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП зобов’язані подати самі за себе Звіт з ЄСВ (додаток 5) із зазначенням типу форми «ліквідаційна», де останнім звітним періодом є період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дня державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Термін сплати зобов’язань, визначених ФОП у Звіті з позначкою «ліквідаційний» настає в день подання такого Звіту, відповідно ЄВ повинен бути сплачений до дати подання Звіту включно. 

Крім цього, зняття з обліку платників ЄВ, зокрема ФОП в органах доходів і зборів, здійснюється контролюючими органами на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором, після проведення передбачених законодавством перевірок платників та проведення остаточного розрахунку. 

ФОП знімаються з обліку як платники ЄСВ в контролюючому органі у разі встановлення факту відсутності заборгованості зі сплати ЄВ, контроль за справлянням якого здійснюють контролюючі органи. 

Читайте також аналітику від Дт-Кт: Як припинити підприємницьку діяльність: алгоритм дій

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»