• Посилання скопійовано

Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП за 2016 рік слід подати до 20 січня

Лівобережна дирекція КМВ ФСС з ТВП надала роз'яснення щодо подання звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, за 2016 рік

Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП за 2016 рік слід подати до 20 січня

Лівобережна дирекція КМВ ФСС з ТВП нагадує, що наближається термін подання звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням за 2016 рік.

 

Хто повинен подавати цей звіт?

Відповідно до п. 2 та п. 8 част. 2 ст. 15 Закону № 1105-XIV та п. 3.1, п. 4.1 Порядку №4, страхувальники зобов’язані формувати та подавати до органів Фонду звітність щодо коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

 

Форма звіту

Згідно з додатком 1 до Порядку № 4 звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням подається за формою Ф4-ФСС з ТВП до робочого органу ФСС ТВП за місцем обліку. 

 

Термін подання

Страхувальники зобов’язані складати та подавати звіт не пізніше 20 числа, наступного за звітним періодом місяця.

Тобто за 2016 рік слід подати до 20 січня 2017 року (включно).

 

Відповідальність

За неподання або несвоєчасне подання встановленої звітності передбачена адміністративна відповідальність.

Так, статтею 165-5 КУпАП передбачено, що неподання або несвоєчасне подання встановленої звітності посадовими особами підприємств, установ, організацій, фізичними особами, які використовують найману працю, тягне за собою накладення штрафу від 8 до 15 н.м.д.г. (136-255 грн). Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з правопорушень, зазначених у частині першій цієї статті, тягнуть за собою накладення штрафу від 10 до 20 н.м.д.г. (170-340 грн).

 

Коли звіт подавати не потрібно

Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП не подається у разі:

- відсутності у страхувальника зобов’язання перед Фондом по субрахунках, на яких ведеться облік розрахунків з Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на початок кожного звітного кварталу та оборотів по субрахунках у звітному кварталі;

- наявності зобов’язання Фонду перед страхувальником на початок року та відсутності оборотів по субрахунках, на яких ведеться облік розрахунків з Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у звітному кварталі.

****

Новини на тему:

Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП: рекомендації щодо заповнення;

Фонд соцстраху нагадує: підприємці також повинні подавати форму №Ф4-ФСС з ТВП;

 - Виправляємо помилки у звіті за формою №Ф4-ФСС з ТВП

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»