• Посилання скопійовано

Як заповнити форму №Ф4-ФСС з ТВП, якщо у звітному періоді було повернення зайво нарахованих коштів

Фонд з ТВП розповів, як правильно заповнити форму №Ф4-ФСС з ТВП, якщо у звітному періоді було повернення невикористаних (зайво нарахованих та виплачених) коштів Фонду

Як заповнити форму №Ф4-ФСС з ТВП, якщо у звітному періоді було повернення зайво нарахованих коштів

Фонд з ТВП у листі від 21.11.2016 р. №2.4-16-2037 роз'яснив: якщо страхувальник, який виявив помилку (зайво нарахована та виплачена допомога) у раніше поданому ним звіті за формою №Ф4-ФСС з ТВП, повинен у наступному звітному періоді заповнювати звіт  таким чином:

1) У разі якщо страхувальник відкоригував витрати, здійснені за рахунок коштів Фонду, та перерахував в повному обсязі до Фонду надлишково замовлені і отримані страхові кошти протягом звітного періоду, то у таблиці I звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП:

  • у рядку 14 слід зазначити суму перерахованих до Фонду коштів;
  • у рядку 21 - відкориговану суму витрат за рахунок коштів Фонду, при цьому необхідно також відкоригувати відповідні рядки таблиці II;
  • у рядку 6  залишається сума коштів, отриманих від Фонду;
  • показники рядків 9 та 22 збігаються, а рядки 10 та 23 не заповнюються.

 

2) Якщо страхувальник відкоригував (в нашому випадку зменшив) витрати, здійснені за рахунок коштів Фонду, але не перерахував до Фонду надлишково замовлені і отримані страхові кошти протягом звітного періоду, то:

  • у таблиці I звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП у рядку 21 слід зазначити відкориговану суму витрат за рахунок коштів Фонду. При цьому необхідно також відкоригувати відповідні рядки таблиці II.
  • у рядку 6 таблиці I залишається сума коштів, отриманих від Фонду;
  • показники рядків 9 та 22 таблиці I звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП не збігаються, а у рядку 23 наводяться дані про суму зобов'язань по страхових коштах, яка не перерахована страхувальником на кінець звітного періоду.

Під час заповнення звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП необхідно враховувати, що зобов'язання страхувальника або Фонду не можуть мати від'ємного значення.

Також у Фонді нагадують, що у випадку самостійного повідомлення страхувальником органу Фонду про факт виявлення помилки та перерахування сум, нарахованих ним, у разі недоплати страхових внесків за період до 01.01.2011 р. та пені, зайво нарахованих витрат у повному обсязі до початку перевірки органом Фонду штрафи до страхувальника не застосовуються.

***

Читайте також: 

Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП за 2016 рік слід подати до 20 січня

Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП: рекомендації щодо заповнення;

Фонд соцстраху нагадує: підприємці також повинні подавати форму №Ф4-ФСС з ТВП;

 - Виправляємо помилки у звіті за формою №Ф4-ФСС з ТВП

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»