• Посилання скопійовано

Декларація платника єдиного податку IV групи: порядок заповнення, логічний та математичний контроль

ДФСУ оприлюднила Порядок заповнення податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи, а також зупинилася на окремих моментах заповнення звітної, нової звітної, уточнюючої декларації та відомостей про наявність земельних ділянок

Декларація платника єдиного податку IV групи: порядок заповнення, логічний та математичний контроль

ДФСУ на офіційному веб-сайті на допомогу платникам єдиного податку IV групи оприлюднила:

Алгоритм заповнення звітної, нової звітної, уточнюючої декларації>>

Алгоритм заповнення відомостей про наявність земельних ділянок>>

Порядок заповнення податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи>>

Нагадаємо, що наразі чинна форма декларації платника єдиного податку четвертої групи, яка  затверджена наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. №578. Вона містить загальну та розрахункову частини і  обов'язковий додаток – Відомості про наявність земельних ділянок.

Як зазначено у Порядку, декларація подається платником незалежно від стану фінансово-господарської діяльності платника податку. 

Звітна, нова звітна, уточнююча декларації подаються відповідному контролюючому органу (за основним або неосновним місцем обліку платника) за місцем розташування земельної ділянки.

Загальна, нова загальна, уточнююча загальна декларації подаються до контролюючого органу за місцезнаходженням платника податку (за основним місцем обліку платника).

Звітна декларація подається, якщо за відповідний звітний рік за земельні ділянки, що розташовані на території певного органу місцевого самоврядування з кодом за КОАТУУ, ще не було подано жодної декларації. Класифікатор розміщено на сайті Держстату>>

Нова звітна декларація подається лише у законодавчо визначені граничні строки подання, якщо за відповідний звітний рік за земельні ділянки, розташовані на території певного органу місцевого самоврядування з кодом, що відповідає коду за КОАТУУ, вже було раніше подано звітну (нову звітну) декларацію із зазначенням такого самого коду за КОАТУУ органу місцевого самоврядування.

Уточнююча звітна декларація подається тільки після законодавчо визначеного граничного строку подання, якщо за відповідний звітний рік за земельні ділянки, розташовані на території певного органу місцевого самоврядування з кодом, що відповідає коду за КОАТУУ,  було подано звітну (нову звітну) Декларацію.

Разом із декларацією обов'язково подається Розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва. Розрахунок складається за попередній податковий (звітний) рік та надається відповідно до пп. 298.8.1 ПКУ. 

 

Всі документи надаються одним пакетом, оскільки Наказом № 578 передбачено, що до декларації додаються відомості та розрахунок, до 20 лютого поточного року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»