• Посилання скопійовано

Яка сума має бути зазначена в службовому полі рядка 19.1 уточнюючого розрахунку до декларації з ПДВ

Якщо при заповненні уточнюючого розрахунку до декларації змінюється значення рядка 19 декларації з ПДВ, то в службовому полі рядка 19.1 уточнюючого розрахунку зазначається сума, обчислена на момент подання уточнюючого розрахунку

Яка сума має бути зазначена в службовому полі рядка 19.1 уточнюючого розрахунку до декларації з ПДВ

Якщо в результаті розрахунку значення різниці між сумою податкових зобов’язань (рядок 9) і податкового кредиту (рядок 17) отримано від’ємне значення, то заповнюється рядок 19 декларації з ПДВ.

З рядка 19 визначається сума перевищення від’ємного значення над сумою, обчисленою відповідно до п. 200-1.3 ПКУ на момент подання декларації. Визначена сума вказується у рядку 19.1 та зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду (рядок 21).

У разі якщо сума від’ємного значення (рядок 19) менша або дорівнює сумі, обчисленій відповідно до п. 200-1.3 ПКУ на момент подання податкової декларації, рядок 19.1 не заповнюється.

Сума, обчислена відповідно до п. 200-1.3 ПКУ на момент подання податкової декларації, зазначається у відповідному службовому полі у рядку 19.1.

Якщо при заповненні уточнюючого розрахунку до декларації змінюється значення рядка 19 декларації, то з метою правильного визначення суми перевищення від’ємного значення над сумою, обчисленою відповідно до п. 200-1.3 ПКУ, в службовому полі рядка 19.1 уточнюючого розрахунку до декларації зазначається сума, обчислена на момент подання уточнюючого розрахунку.

Таке роз'яснення ДФСУ надала в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 101.23).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»