• Посилання скопійовано

ДФС про заповнення рядка «Військовий збір» податкового розрахунку за формою №1ДФ

У графах "Загальна сума нарахованого доходу" та "Загальна сума виплаченого доходу" рядка "Військовий збір" необхідно зазначати інформацію про всі доходи, що були нараховані (виплачені) фізичним особам (у тому числі фізособам-підприємцям)

ДФС про заповнення рядка «Військовий збір» податкового розрахунку за формою №1ДФ

Офіс великих платників податків ДФС інформує, що відповідно до Порядку №4 у рядку "Військовий збір" відображаються загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.

Порядок не передбачає виключення будь-яких доходів, зокрема тих, які не підлягають оподаткуванню військовим збором. 

Таким чином, у графах "Загальна сума нарахованого доходу" та "Загальна сума виплаченого доходу" рядка "Військовий збір" необхідно зазначати інформацію про всі доходи, що були нараховані (виплачені) фізичним особам у тому числі фізичним особам-підприємцям.

 

Від редакції

Це не перше подібне роз'яснення від ДФСУ (наприклад, див. лист  від 14.08.2017 р. №1591/6/99-99-13-01-01-15/ІПК).

Хоча  у листі від 10.11.2016 р. №7431/П/26-15-13-02-15 київські податківці зазначали, що у рядку «Військовий збір» зазначаються лише ті доходи, з яких утримувався військовий збір.

Надаючи роз’яснення щодо необхідності відображення у розділі ІІ форми № 1ДФ неоподаткованих доходів, податківці кожного разу спираються на одну й ту ж норму - п. 3.11 розділу III Порядку № 4. Але трактують її щоразу по-різному.

Звісно, безпечніше відобразити у розділі ІІ  форми № 1ДФ усі нараховані фізособам доходи, в тому числі, неоподатковані. Або отримати з цього приводу власну індивідуальну податкову консультацію і діяти за нею. 

Тим, хто неоподатковані доходи у розділі ІІ не відображав, слід самостійно вирішити, чи варто подавати уточнюючий розрахунок до форми №1ДФ. Адже, штрафу у розмірі 510 грн за п. 119.2 ПКУ за відсутність цих даних у звіті не буде. Враховуючи те, що суми доходів у розділі ІІ відображаються не персоніфіковано, цей штраф стосовно військового збору має застосовуватися лише, якщо помилка призвела до заниження/завищення його суми (чого у випадку із неоподаткованим доходом не буває).

****

Читайте також:

Неоподатковані доходи у розділі ІІ форми №1ДФ – бути чи не бути? 

Нюанси відображення військового збору в формі №1ДФ: аналітика від Дт-Кт 

Джерело: МГУ ДФС – Центральний офіс з обслуговування великих платників

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»