• Посилання скопійовано

Коригуємо звітну декларацію у зв'язку з появою нової земельної ділянки

Якщо платник податку на поточний рік подав звітну декларацію за земельні ділянки, а протягом року отримав право власності або користування на іншу земельну ділянку у тому ж населеному пункті, то такий платник має надати уточнюючу декларацію

Коригуємо звітну декларацію у зв'язку з появою нової земельної ділянки

ДФС в Одеській області нагадує, що платники за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня.

Платники повинні не пізніше 20 лютого поточного року подати в органи фіскальної служби за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. 

Платник має право подавати щомісяця звітну податкову декларацію, чим звільняється від обов’язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого.

За нововідведені земельні ділянки платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

У разі зміни протягом року об’єкта та/або бази оподаткування платник подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

У разі виникнення необхідності після граничного строку подання декларації здійснити уточнення податкового зобов’язання або уточнити дані минулих податкових періодів надається уточнююча декларація.

Уточнююча декларація заповнюється з врахуванням даних останньої поданої декларації за рік, що уточнюється.

Отже, якщо платник податку на поточний рік подав звітну декларацію за земельні ділянки, що перебувають у його власності або користуванні, а протягом року отримав право власності або користування на іншу земельну ділянку у тому ж населеному пункті, то такий платник має надати уточнюючу декларацію за місцезнаходженням таких земельних ділянок з урахуванням показників останньої поданої декларації за рік, що уточнюється, протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (в якому відбулися зміни).

***

Читайте також:

Плата за землю на територїі АТО: що робити тим, хто подав декларацію із такою платою? 

Уточнення податкових зобов’язань з плати за землю у 2017 р. – роз'яснюють податківці 

Уточнення декларації з плати за землю: аналітика від Дт-Кт

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»