• Посилання скопійовано

Відображаємо у таблиці 1 звіту з ЄСВ лікарняні, нараховані працівникам з інвалідністю

Яким чином в таблиці 1 додатка 4 звіту з ЄСВ відображаються суми допомоги з тимчасової непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, нараховані найманим працівникам з інвалідністю? Консультує ДФСУ

Відображаємо у таблиці 1 звіту з ЄСВ лікарняні, нараховані працівникам з інвалідністю

ДФСУ у підкатегорії 301.04.01 ресурсу «ЗІР»  роз'яснила, що  cуми оплати допомоги з тимчасової непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, нараховані підприємствами, установами і організаціями працюючим особам з інвалідністю (8,41 %), відображаються в рядку 2.2 розд. 2 таблиці 1 додатка 4 звіту з ЄСВ, форма якого затверджена наказом Мінфіну  від 14.04.2015 р. № 435. 

 Відповідно, єдиний соцвнесок, нарахований на зазначені суми, відображається в рядку 3.2 розд. 3 таблиці 1 додатка 4 звіту з ЄСВ.

***

Зверніть увагу! За розробленим проектом Порядку розрахунку недоотриманої ПФУ  суми коштів від застосування пільгового розміру ЄСВ йдеться про новий обов'язок роботодавців. Зокрема, їм доведеться зазначати у звіті з ЄСВ розмір ЄСВ за ставкою 22% на зарплату працівників-інвалідів, на яку нараховується пільговий розмір ЄСВ. Але у Порядок №435 та форму звіту з ЄСВ змін цим проектом не передбачено. Тож, як виконувати цей обов'язок наразі не відомо. Про це ми розповідали тут. 

***

Читайте також:

 Працевлаштування інвалідів: від реєстрації у Фонді до звітності 

Лікарняні, декретні та інші виплати від ФСС: оприлюднено проекти нових постанов 

Новий розмір прожиткового мінімуму з 1 грудня: на що він вплине?  

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»