• Посилання скопійовано

Нова декларація про доходи: приклади заповнення від податківців

ДФСУ розповіла про зміни, які відбулися у додатках до декларації, та надала приклади заповнення оновленої декларації

Нова декларація про доходи: приклади заповнення від податківців

Нагадаємо, що Мінфін наказом від 06.06.2017 р. №556 виклав в новій редакції:

З огляду на це, податківці нагадують, що з 1 січня 2018 року фізичні особи, які згідно з Податковим кодексом зобов’язані та/або мають право подати декларацію про доходи, здійснюють свій обов’язок та/або реалізують таке право за новою формою декларації.

Враховуючи зміни, в декларації передбачено внесення відомостей до категорії платників щодо осіб, які припинили підприємницьку діяльність протягом звітного (податкового) року, шляхом зазначення позначки «V» та визначення дати прийняття рішення про припинення. Такі декларації є ліквідаційними для даної категорії платників податків. Слід зазначити, що цю позначку повинні зазначати лише особи, які прийняли рішення про припинення у звітному році, тобто дата прийняття рішення не повинна бути менше ніж 01.01.2017 та більше ніж 31.12.2017.

Детальніше про зміни, які відбулися у додатках та приклади заповнення оновленої декларації, ДФСУ надала у листі  від 18.12.2017 р. №35310/7/99-99-13-01-03-17 «Про декларування доходів фізичними особами». Текст листа поки що не оприлюднений.

ПРИКЛАД Декларація 2018>>>

ПРИКЛАД Декларація 2018 підприємець>>>

ПРИКЛАД Дод Ф2 2018 підприємець>>>

Також про зміни в новій формі декларації читайте в аналітиці від редакції "Дебету-Кредиту".

Читайте також: ДФС нагадує: з 1 січня 2018 року застосовуються оновлені форми деяких звітів 

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»