• Посилання скопійовано

Декларація з транспортного податку подається до 20 лютого за новою формою

Податківці нагадують, що власникам авто необхідно відзвітувати до 20 лютого за новою формою декларації з транспортного податку, яка діє з 1 січня 2018 року

Декларація з транспортного податку подається до 20 лютого за новою формою

ДФС у Тернопільській області повідомляє, що з 1 січня 2018 року діє оновлена форма Податкової декларації з транспортного податку (затверджена наказом Мінфіну від 10.04.2015 р. №415).

Нагадаємо, що зміни, внесені до декларації, зумовлені набранням чинності Закону №1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», яким змінена редакція пп.267. 2.1 ПКУ у частині визначення об’єкта оподаткування транспортним податком. Зокрема, декларацію доповнено наступними показниками:

  • Міжнародний ідентифікаційний номер транспортного засобу (VIN-код);
  • тип пального.

Податкову декларацію з транспортного податку подають платники транспортного податку – виключно юрособи. Вони самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування Декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст.46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

***

Читайте також: Як сплачувати транспортний податок, якщо «вік» авто досяг п’яти років

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»